Apple Watch 4

bhawin-jagad-710758-unsplash

Săptămâna trecută a fost lansat noul ceas al celor de la Apple.

Prima noutate este legata de mărimea ceasului care se găsește în 2 variante, de 40 și de 44 de mm. Cele vechi au dimensiuni de 38 si 42 de mm.  Ecranele mai mari permit utilizatorilor să vadă simultan mai multe aplicații în home screen, ca de exemplu bataile inimii, bateria, vremea și calorii consumate. Un alt avantaj al ecranului ar fi că pe acesta se pot citi mai bine mesajele și se pot vedea poze mai clar.

Speakerul este îmbunătățit iar microfonul a fost plasat în altă parte astfel încât convorbirile telefonice sunt mult mai clare atât pentru cel care poată ceasul cât și pentru interlocutor. Noul ceas vine cu E-sim, acesta era disponibil și pe modelul 3, astfel cei care îl poarta vor putea să-și „uite” telefonul acasă pentru că nu va mai fi necesar ca acesta să fie lângă ceas. Opțiune care nu este momentan disponibilă în România, vinovați nu sunt reprezentații Apple ci opertatorii de telefonie mobilă din România.

Ceasul vine și cu noul sistem de operare OS5 care va detecta automat când veți face sport, ce fel de sport și veți putea chiar să vă ”întreceți” cu prietenii în anumite activități sportive. Odată cu noul soft a fost îmbunătățită și bateria care ar trebui să fie încărcată o dată la 2 zile.

Apple Watch 4 vine și cu câteva noutăți pe partea de sănătate, acesta va detecta automat dacă cazi din picioare și va suna la salvare dacă nu-i vei spune că ești bine iar apăsând rotița laterală pentru câteva secunde, îți va face un ECG care poate fi trimis direct doctorului de familie pe mail în format PDF. ECG-ul va fi însă disponibil doar după ce se va lansa update la OS5.

Prețul ceasului pornește de la 399$ și poate să ajungă la 799$.

La fel ca în ultimii 3 ani, evenimentul de lansare al companiei Apple a fost dezamăgitor, telefoanele și sistemul lor de operare nu au adus nimic nou cu toate că așteptările cresc de la an la an. Singurul lucru pe care l-aș cumpăra cu entuziasm este noul ceas.

Leave a comment