Nicolae Dică noul antrenor al FCSB

Nicolae_Dica

 

Calitățile de fotbalist nu i le poate contesta nimeni, dar ca să conducă de pe bancă o echipă ca Steaua e nevoie de mai mult decât experiența de fotbalist și cea de antrenor în liga a 3a.

Ce mă îngrijorează pe mine e că Gigi Becali nu învață din greșeli. E pe cale să repete greșeala aceeași greșeală pe care a facit-o cu Radoi, care la fel ca Dică nu avea licența PRO, nu avea experiență de antrenor iar rezultatele au fost pe măsură. Un antrenor nepregătit poate să-ti blocheze evoluția jucătorilor și astfel nu pierzi doar banii pe care i-ai fi căpătat de pe urma câștigării campionatului ci și pe cei de pe vânzarea jucătorilor.

Nu vreau să-l subestimez pe Dică, dar din punctul meu de vedere persoana care vrea să antreneze Steaua trebuie să aibă 3 calități:

  1. Un caracter puternic, astfel încât să se poată impune în fața jucătorilor și să le transmită încredere acestora. Antrenorii care nu au un caracter puternic gen Ilie Stan sau Stoichiță au eșuat după doar câteva luni.
  2. Să fie un psiholog bun, să-i motiveze pe jucători. Un exemplu foarte bun de psiholog este Șumudică. Nu excelează la antrenorat dar prin motivație a reușit să facă lucuri frumoase ca antrenor.
  3. Să poată sa lucrezeu sub presiune. Presiunea rezultatelor și cea a lui Gigi Becali, care convins fiind că face cele mai bune schimbări și tactici de joc.

Nu-l vă pe Dică să se impună în fața lui Alibec și nici nu-l vad vreun mare psiholog. Mai mult, vocile rele spun că este alesul lui Gigi pentru că aceste ar fi un băiat cuminte ascultător care n-ar îndrăzni să iasă din cuvântul lui. Un antrenor ca Dan Pestrescu sau Rednic nu i-ar fi permis să se bage peste ei.

Sper să nu fie așa și să reușească, să câștige campionatul și să ducă echipa în Champions League. Până la urmă pomul bun după roade se cunoaște.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s