De ce a pierdut FCSB campionatul?

9512151916_bac056846a_m

Este al 2-lea an consecutiv în care Steaua nu reușește să căștige campionatul cu toate că are cel mai bun lot, un antrenor bunicel dar și liniște financiară.

Am căutat să-mi expic cum de s-a ajuns în această situație, să găsesc motive plauzibile pentru forma proastă a echipei și am venit cu următoarele concluzii:

  • conflictul dintre Armata și Steaua – în urma acestui confic, Steaua și-a pierdut numele, logo-ul și suporterii. Aceștia din urmă, cei mai numeroși din țară, ofereau un plus la fiecare meci. Mai mult, s-a pierdut și baza de antrenament și echipa a fost nevoită să-și desfăsoare antrenamentele în afara Bucureștiului. 3 ore piederdute pe drumul dus și întors.
  • implicarea lui Becali –  acesta este uneori atât de direct, încât jucatorii se simt jigniți și astfel strică atmosfera la echipă.
  • vânzarea unor jucători – în acest an au plecat 4 piese de bază ale echipe, Valera, fundaș, Chipciu, Stanciu și Adi Popa toți 3 mijlocași.
  • experimentele lui Reghecampf – l-a folosit ba pe Alibec, cel mai bun atacant din România, mijlocaș, ba pe Moke ( mijlocaș la închidere) fundaș central iar pe Enache care e de meserie mijlocaș dreapta  fundaș dreapta.
  • aroganța lui Reghe și Meme Stoica – aceștia au lansat aprope după fiecare delarație de presă atacuri către celelalte echipe pe care le-au crezut mult sub nivelul lor.
  • zvonurile că Reghe ar fi semnat cu altă echipă –  acestea nu au făcut decât rau stelei, atmosera de la echipă a avut de suferit. Putea să aștepte până la finalul campionatului și după să anunțe că pleacă.

Acestea ar fi câteva dintre motivele pe care le-am găsit justificative pentru pierderea campionatului. Puse toate cap la cap oferă scuză antrenorului, cele care nu sunt provocate direct de către el, dar să nu uităm că Steaua are cel mai bun lot din tară, are bani și experientă.

Din punctul meu de vedere campionatul trebuia câștigat la pas, celelalte echipe sunt mult sub nivelul echipei patronate de Gigi Becali.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s