Cine o să fie candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale?

Partidul_Social_Democrat_logo

În lipsă de subiecte, sau poate pentru a tulbura apele și mai mult în partid, presa românească a început o campanie despre viitorii candidați ai psd-ului la presedinția româniei. Oare cine va fi câștigătorul?

Cu un PNL încă la pământ după dezastrul din alegerile parlamentare, USR fără lider și cu membri care mănâncă din gunoaie, ALDE ( Călin Popescu Tăriceanu, sigura variantă care ar putea fi luată în considerare) în plin război cu trădătorul Daniel Constantin și Dacian Cioloș care bate pe la uși cu speranța că îl primește și pe el cineva în partid, PSD nu trebuie să facă un efort prea mare pentru viitoarea campanie electorală ci doar să vină cu un om onest, bine pregătit și patriot.

Întrebarea legitimă care urmează acum este: cine va fi oare acel candidat? Prima variantă este Liviu Dragnea, care nu corespunde caracterizării de mai sus, dar fiind liderul partidului, câștigătorul alegerilor parlamentare și primul ministru din umbră pleacă din pole position. Marea lui problemă este însă procesul în care este acuzat că a angajat fictiv la consiliul județean Teleorman 2 persoane. Gurile rele spun că va fi condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.

Al 2-lea favorit la nominalizare este doamna Gabriela Firea, primarul general al capitalei. Toate sondajele o indică ca ocupanta locului 1 la încredere. Este prezentabilă, comunicatoare și rezultatele de până acum de la cârma primăriei capitalei sunt bune. Nu stiu însă dacă are susținerea necesară în partid și dacă electoratul din România este dispus să voteze o femeie pentru cea mai înaltă funcție din stat.

O a 3-a variantă nu văd, cel putin acum nu. Cu siguranță favoriți pentru locul 3 ca posibil candiat la următoarele alegerei prezidențiale nu sunt Olguța Vasilescu, Codrin Stefănescu și Doina Pană. Totul depinde de îndeplinirea programului de guvernare și de posibila condamnare a lui Dragnea.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s