Social Media și tendițele viitorului

Social Media

 

În lumea digitală totul se mișcă în mare viteză iar lucrurile se disting după durata lor de viață, unele dispar imediat ce apar iar fară de altele, cu care ne-am obijnuit atât de bine, nu ne putem concepe viața în viitorul digital.

Datorită acestor schimbări continue tendințele de social marketing capăta dimensiuni noi, pe cele mai importante, cu șanse mari să reziste și în viitor le așez într-un clasament al cărui ordine este una aleatorie, aceste tendințe sunt, din punctul meu de vedere un must pentru specialiștii în social marketing.

1.Live Streaming Video

Strategie obligatorie pentru toate companiile care vor să interacționeze cu clienții lor, prin Facecbook live, fie  de la evenimentele companiei sau  prezentarea unui produs (unboxing) aceștia se vor simți mult mai importanți, oricum video-ul a fost mereu unul dintre cele mai iubite canale pentru atragerea clienților de către specialiști în marketing.

Ce mi se pare important este ca Live-urile pe facebook să fie anunțate din timp, să nu devină prea dese iar la comentarii este obligatoriu să se raspundă (cât este posibil) în timp real.

2.Butoane de cumpărare (Buy Buttons)

La noi în țară nu a prins foarte mult trendul, dar este clar ca oamenii au din ce în ce mai puțină răbdare iar dacă nu reușim să le simplificăm procesul de cumpărare de pe site-urile noaste riscăm să îi pierdem.

3.Messaging Apps

Este metoda ideală pentru comunicare cu clientul, acestia poti fi abordați direct și prin intermediul aplicației informându-i despre anumite oferte sau cerându-le un feedback despre produs sau servicul oferit.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s